DOPRAVA ZADARMO nad 50€
media

Nie sú mandle ako mandle. Tie bežnejšie a viac predávané sú mandle z USA, určite kvôli cene. Španielske mandle vynikajú výnimočnou kvalitou vďaka vyššiemu obsahu olejov, takže sú šťavňatejšie a mäkšie s intenzívnou gurmánskou chuťou, ktorá ich odlišuje od iných mandlí na trhu. A to všetko práve v tých z USA nenájdete. Jedným z dôvodou je aj fakt, že mandle dovážané z USA musia podľa ich legislatívy platnej z roku 2007 postúpiť pasterizáciu. Zvolili dva možné spôsoby pasterizácie:  1/ vložením do pary o teplote do asi 93 st. C,  2/ vkladaním jadier do uzavretej komory, kde sú vystavené propylenoxidovému plynu - tie však nesmú byť predávané pod názvom ekologické. Táto látka je známy karcinogén a vätšina krajín vrátane EU zakázala import takto ošetrených mandlí, takže tie snáď u nás nezohnať. Aj takto upravené mandle je však možné v USA označovať ako RAW. Ak budete teda v budúcnosti chcieť kúpiť mandle, siahnite radšej po tých práve zo Španielska - síce drahších ale za to kvalitnejších.